CEWE našlo moderní náhradu za klasickou kantýnu díky Eat Smart

Plán interiéru bistra s označenými zónami sezení jako boxy, lavice, lounge, barové stoly, kuchyň a ilustrativní fotografie jednotlivých typů posezení a dekorací.

Po 15 letech s klasickou firemní kantýnou chtěla pražská centrála společnosti CEWE, kterou si většina spojuje především s tiskem fotografií a fotodárky, změnu. Zaměstnancům nevyhovovalo, že musejí sdílet jídelnu s externími strávníky, a ani nabídka jídel nebyla podle jejich představ. CEWE se proto rozhodlo vyzkoušet chytré řešení firemního stravování Eat Smart.V holdingu HOPI, který sídlí v Modleticích u Prahy, dlouhodobě řešili, jak zjednodušit každodenní stravování zaměstnanců. Chyběla pohodlná možnost kvalitního jídla přímo na pracovišti. Většina lidí si nosila jídlo z domova nebo musela během dne odcházet do okolních restaurací. To znamenalo zbytečnou ztrátu času, narušení pracovního rytmu i menší komfort.

„Dlouhá léta jsme fungovali s klasickou kantýnou. Časem ale začalo být zřejmé, že tenhle model už nám úplně nevyhovuje. Prostor sdílený s návštěvníky zvenku nebyl pro náš tým ideální a ani nabídka jídel se vždy netrefila do našich představ. Eat Smart nás zaujal hned na první pohled – moderní, chytrý a zdravý přístup ke stravování pro zaměstnance. Po osobním představení a ochutnávce už jsme neměli pochybnosti. Bylo jasné, že do toho jdeme.“

Plán samoslužné zóny restaurace s rozmístěním automatů, mikrovlnných trub, myček, dřezů, a různých typů sezení včetně boxů, lavic, a barových stolů.
Logo se slovy EATSMART ZONE na černém pozadí obklopené bílým obdélníkem.

Instalace proběhla hladce – stačilo najít vhodné místo a zapojit lednici do zásuvky.

„Oceňujeme i přístup týmu z Eat Smart – jsou spolehliví, vstřícní a umí rychle reagovat. Zkrátka ideální parťáci pro každodenní provoz.“

Reakce zaměstnanců byla více než pozitivní.

„Byli zvědaví, stále zkoušejí nové chutě a oceňují, že mají kdykoli po ruce rychlé, ale zdravé jídlo.“

Z pohledu firmy přineslo řešení i praktické výhody – odpadla starost o provoz kantýny, snížily se náklady a celý systém je výrazně jednodušší na správu.

„Navíc zapadá do našeho benefitního programu – podporuje zdravý životní styl, duševní pohodu, přirozený pohyb a vyváženou stravu.“

Ivana Bělková, HR manažerka, CEWE

CEWE je německá společnost s 40 pobočkami v ČR a centrálou a výrobou v Praze na Chodově. Je světovým lídrem ve výrobě fotoknih, které si zákazníci mohou vytvořit a objednat prostřednictvím jejího softwaru a aplikací, nebo přímo online.

Co byste vzkázali jiným firmám, které řeší podobnou situaci?

"Jděte do toho"

Osoba držící balení jídla Svíčková na smetaně u chladicího regálu s hotovými pokrmy Cobule Bistro.

"Eat Smart je pro nás moderním konceptem firemního stravování. Po tom, co jsme měli možnost vidět vše "naživo" a ochutnat, byli jsme rozhodnuti."